Wat is infuustherapie?

Bij infuustherapie wordt veelal vocht of medicatie met een infuus toegediend. De noodzakelijke vloeistoffen worden via een naald of lange lijn in een bloedvat, lichaamsholte of onder de huid afgegeven. Hierbij kan men denken aan de toediening van bijvoorbeeld vocht, antibiotica, chemotherapie, totale parenterale voeding (TPV) en morfine.

Door technologische ontwikkelingen zijn er steeds meer infuusbehandelingen ook thuis mogelijk en wordt de kwaliteit van leven van de patiënt aanzienlijk verbeterd. In de thuissituatie wordt veelal gebruik gemaakt van kleine, elektronische infuuspompen vanwege de nauwkeurigheid en veiligheid die ze bieden. Met behulp van deze infuuspomp kan de vloeistof in een korte, of langere tijd in het lichaam worden toegediend. Afhankelijk van de situatie en medicatie wordt in overleg met de arts en verpleegkundige gekozen voor een geschikte pomp en toebehoren.

Linde Healthcare levert een breed assortiment infuuspompen uit onder andere de CADD, Graseby, Crono S-Pid en Bodyguard lijn, in combinatie met passende toebehoren. Zo hebben we voor elke situatie een passend product.

Wij werken door heel Nederland samen met ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties. Vaak is de thuiszorgmedewerker vertrouwd met een patiënt en tevens degene die het infuus zal aansluiten en verzorgen. Dit gebeurt in goed overleg met Linde Healthcare. Indien nodig zijn onze medisch technische specialisten dag en nacht bereikbaar!  Bron: Healthcare Nederland

Meest recente posts

Per e-mail

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs & tips.

In de kijker

Graag tot uw dienst

Hopelijk heb je ons nooit nodig, maar mocht dat wel zo zijn, dan ben je bij ons in goede handen. Bel mij op 0495/26 55 06 om je verzorging af te spreken of ...

Contacteer ons