Thuis Infusietherapie: Uw Gids voor Intraveneuze Behandeling

Infusietherapie

Wij helpen u thuis graag verder.

Intraveneuze Infusietherapie

Wij zorgen voor het aanbrengen en verversen van infusen voor het intraveneus (in de ader) toedienen van geneesmiddelen en pijnbestrijders

Om verbetering en/of herstel van de patiënt mogelijk te maken, wordt vaak een therapeutische behandeling opgestart met intraveneus toegediende infuusoplossingen. Afhankelijk van de onderliggende aandoening bevat de infuusoplossing een werkzaam farmaceutisch ingrediënt. 

Meer weten?

Meestal subcutaan & perifeer infuus

Een subcutaan infuus is een infuus waarbij de vloeistof in het onderhuids bindweefsel wordt ingebracht. Bij een perifeer infuus, ook wel intraveneus infuus genoemd, wordt de vloeistof in het bloed ingebracht.

Daarnaast bestaat er ook nog het centraal infuus, ook wel de centrale lijngenoemd. Dit infuus wordt aangebracht onder het sleutelbeen in de hals of in de lies. Enkel een specialist mag dit infuus prikken.

Nog meer weten?

Hoe werkt een infuus?

Een infuus zorgt voor het toedienen van vloeistof in een bloedvat of in het onderhuidse bindweefsel. De infuusvloeistof zit in een infuuszak. Vanuit hier loopt de vloeistof via een infuusslang door de infuuscanule de ader of het onderhuidse bindweefsel in.

​​​​​​​Via een infuus kan ook medicatie en bloed (alleen via een perifeer infuus) toegediend worden aan een patiënt.

Per e-mail

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs & tips.

In de kijker

Graag tot uw dienst

Hopelijk heb je ons nooit nodig, maar mocht dat wel zo zijn, dan ben je bij ons in goede handen. Bel mij op 0495/26 55 06 om je verzorging af te spreken of ...

Contacteer ons