Ondersteuning van levenskwaliteit met palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Ons doel 

Ondersteunen van levenskwaliteit

In de laatste fase van het leven staan we patiënten bij om hun comfort te optimaliseren en de pijn te bestrijden. Voor de psychosociale begeleiding van de patiënt en zijn omgeving werken we samen met het palliatief team van Hasselt en Genk.

In de thuiszorg kunnen de patiënt en de mantelzorgers professioneel ondersteund worden door de huisarts, thuisverpleegkundigen, palliatieve thuiszorg, gezinshulp en/of sociaal werkers vanuit het ziekenfonds.

Comfortzorg

In een palliatief stadium, wanneer ziektebehandelingen niet meer aanslaan, kunnen de symptomen nog behandeld worden met palliatieve comfortzorg. Het doel is dan het ondersteunen van levenskwaliteit en comfort. Afstemming rond medische beslissingen wordt dan erg belangrijk.

Met ruimte voor afscheid

In een eindstadium, wanneer het overlijden op korte termijn verwacht wordt, biedt terminale zorg ondersteuning voor een sereen en comfortabel stervensproces met ruimte voor afscheid.

Vraag aan de overheid

Bijkomende premies

Sommige andere diensten of openbare instellingen (gemeente, OCMW, ziekenfonds) bieden aan patiënten die thuis verzorgd worden onder bepaalde voorwaarden een bijkomende premie aan voor tussenkomst in de verzorgingskosten. Vraag ernaar bij het ziekenfonds, het OCMW of het Sociaal Huis van de gemeente.

Per e-mail

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs & tips.

In de kijker

Graag tot uw dienst

Hopelijk heb je ons nooit nodig, maar mocht dat wel zo zijn, dan ben je bij ons in goede handen. Bel mij op 0495/26 55 06 om je verzorging af te spreken of ...

Contacteer ons