Wat doet een thuisverpleger?Je kan de hulp van een thuisverpleger om verschillende redenen inschakelen. Of je nu revalideert van een blessure, pas uit het ziekenhuis ontslagen bent of hulp nodig hebt met hygiënische zorg. Thuisverpleging biedt je de zorg die je nodig hebt in je eigen vertrouwde omgeving. 

Samen met een specialist of huisarts kan je bepalen welke zorgen je precies nodig hebt. Een thuisverpleger kan dan helpen met onder andere:    

  • Wondzorg: Of je nu hulp nodig hebt bij het verwijderen van hechtingen of het verzorgen van brandwonden, een thuisverpleger kan je helpen bij het verzorgen van verschillende soorten wonden.
  • Stomazorg: Wanneer er een stoma bij je geplaatst wordt, kan je de hulp van een thuisverpleger inroepen. Deze kan je helpen bij de hygiënische verzorging van de stoma en het wisselen van het opvangzakje. 
  • Verbanden: Bij bepaalde blessures of aandoeningen is het soms nodig om dagelijks een verband aan te brengen. Het correct aanbrengen van zo’n verband is echter niet altijd even simpel. Gelukkig kan een thuisverpleger je hiermee helpen.
  • Sondevoeding: Een verpleegkundige kan helpen bij het toedienen van een sonde
  • Inspuitingen: Wanneer je op regelmatige basis een inspuiting moet zetten, kan een verpleegkundige je helpen om dit correct te doen. 
  • Palliatieve zorg: Een patiënt die in de laatste levensfase zit, wilt graag in een vertrouwde omgeving blijven. De verpleger helpt in dit geval om het thuiswonen mogelijk te maken. Zo kan de patiënt ook richting het levenseinde zelfstandig thuis blijven wonen.
  • Toilet en hygiëne: Beperkte mobiliteit kan voor problemen bij het toiletbezoek en de persoonlijke hygiëne zorgen. Een thuisverpleger kan je helpen om veilig de persoonlijke hygiëne te verzorgen.

Op zoek naar thuisverpleging regio Houthalen-Helchteren? 

Zoals je al kon lezen kan verpleging aan huis je met verschillende soorten zorg helpen. Ben je zelf ook nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk ook zeker ons uitgebreid overzicht van geleverde diensten.  

Ontdek hier ons aanbod

Meest recente posts

Per e-mail

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs & tips.

In de kijker

Graag tot uw dienst

Hopelijk heb je ons nooit nodig, maar mocht dat wel zo zijn, dan ben je bij ons in goede handen. Bel mij op 0495/26 55 06 om je verzorging af te spreken of ...

Contacteer ons