Totale parenterale voeding: een stap-voor-stap aanpak


Totale Parenterale Voeding (TPV) is een geavanceerde medische techniek die in bepaalde omstandigheden noodzakelijk kan zijn. Maar wat houdt deze techniek precies in en hoe werkt het? Laat me je doorheen de stappen van deze ingewikkelde doch levensbepalende procedure gidsen.

Wat is Totale Parenterale Voeding?

Bij Totale Parenterale Voeding, ook wel bekend als IV voeding, worden de essentiële voedingsstoffen rechtstreeks in de bloedbaan geïnjecteerd. Deze procedure kan noodzakelijk zijn voor patiënten die niet de juiste voedingsstoffen kunnen opnemen via traditionele voedingsmethoden of via sondevoeding.

Het kan overweldigend zijn om te denken aan voeding via een intraveneus dieet, maar bij Thuisverpleging Jessika Theys, hebben we jarenlange ervaring met Totale Parenterale Voeding en andere vormen van voedingstherapie. Het doel is altijd om ervoor te zorgen dat onze patiënten de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen om zo gezond mogelijk te blijven.

Stap-Voor-Stap Aanpak van Totale Parenterale Voeding

De toediening van Totale Parenterale Voeding is een delicate procedure die de hoogste mate van precisie en zorg vereist. Daarom wordt deze voedingsondersteuning vaak in een ziekenhuis setting gegeven. Maar wat gebeurt er als de patiënt thuis verzorgd moet worden?

Hier komt Jessika Theys in beeld. Onze toegewijde en gespecialiseerde teamleden hebben ervaring in het beheren van deze complexe voedingsbeheer procedures in de comfortabele omgeving van uw eigen thuis.

Dit is de stap-voor-stap benadering die we volgen:

  1. Evaluatie: We voeren eerst een grondige evaluatie van de patiënt uit om de specifieke voedingsbehoeften te bepalen.
  2. Voorbereiding: Nadat we een duidelijk beeld hebben van de behoeften van de patiënt, bereiden we een individueel voedingsplan voor.
  3. Toediening: De derde stap is de werkelijke toediening van de voedingsstoffen. Dit gebeurt door een infuus in een grote centrale ader, vaak in de arm of borst van de patiënt.
  4. Monitor: We monitoren nauwgezet de reactie van de patiënt op de Totale Parenterale Voeding en passen de voedingscocktail zo nodig aan.

De prioriteit van Thuisverpleging Jessika Theys ligt bij het welzijn van onze patiënten, waarbij we streven naar een perfecte balans tussen comfort en efficiëntie.

 

Thuisverpleging Jessika Theys: Contacteer Ons | Thuisverpleging Jessika Theys | Houthalen

Neem contact op met Thuisverpleging Jessika Theys. Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips en promoties door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Meest recente posts

Per e-mail

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs & tips.

In de kijker

Graag tot uw dienst

Hopelijk heb je ons nooit nodig, maar mocht dat wel zo zijn, dan ben je bij ons in goede handen. Bel mij op 0495/26 55 06 om je verzorging af te spreken of ...

Contacteer ons